Liderii producției de lemn lamelat încleiat din România

Istoricul companiei


      GLULAM SA (Glulam Romania S.A. până în 2008) prima fabrica de lemn lamelat din Romania
s-a constituit in 1999 ca un joint-venture între un grup de investitori român şi unul străin - cel mai mare producător de glulam din Danemarca si liderul pieței din Islanda, cu o filiala in Portugalia, sprijiniți de un fond de investiții danez.

   Asociatul danez a furnizat tehnologia iar transferul de cunoştinţe s-a realizat prin delegarea unei echipe de muncitori şi ingineri romani în Islanda , pentru a se specializa în procesul de proiectare, producție şi montaj al structurilor din glulam şi panouri termoizolante.

   În anul 2002 incepea producţia de panouri termoizolante şi construcția fabricii GLULAM SA la Targoviste, cu lemn lamelat încleiat importat din Danemarca.

   Primele elemente de glulam au fost produse in anul 2004, unul dintre primele proiecte fiind Hotelul Regina din Sinaia. Astfel GLULAM SA şi-a arăt potențialul încă de la început, devenind cel mai important jucător de pe piaţa de profil din Romania.

   In anul 2006 GLULAM SA a devenit Proiectantul de Specialitate pentru structura de lemn lamelat încleiat a magazinelor Minimax, iar până in anul 2008 societatea noastră a furnizat structura pentru 15 magazine.

   Începând din anul 2010, GLULAM SA este o firma cu capital integral românesc, investitorii români preluând pachetul majoritar de acțiuni de la partenerii scandinavi.