Liderii producției de lemn lamelat încleiat din România

Istoricul companiei


Glulam S.A. (Glulam Romania S.A. până în 2008) s-a constituit in 1999 ca un joint-venture între un grup de investitori români şi un grup de investitori străini format din cel mai mare producător de glulam din Danemarca, liderul pieței de profil din Islanda cu un filiale in Portugalia, sprijiniți de un fond de investiții Danez.

Partenerul din Danemarca a furnizat tehnologia iar transferul de cunoştinţe s-a realizat prin delegarea unei echipe de muncitori şi ingineri în Islanda pentru a se specializa în procesul de proiectare, producție şi montaj al structurilor de glulam şi panouri termoizolante.

În anul 2002 a demarat producţia de panouri termoizolante şi construcția fabricii de lemn lamelat încleiat.

Producția de lemn lamelat încleiat a demarat in anul 2004 unul dintre primele proiecte fiind Hotelul Regina din Sinaia. Astfel Glulam S.A. şi-a arăt potențialul încă de la început, devenind cel mai important jucător de pe piaţa de profil din Romania.

In anul 2006 Glulam a devenit Proiectantul de specialitate pentru structura de lemn lamelat încleiat pentru magazinele Minimax iar până in anul 2008 societatea noastră a furnizat structura pentru 15 magazine.

Începând din anul 2010, Glulam S.A. este o firma cu capital integral românesc, investitori români preluând pachetul majoritar de acțiuni de la partenerii scandinavi.